Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Recep Altepe önderliğinde ve sosyal sorumluluk bilinciyle yürütülmekte olan bir projedir.
Bursa'yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Ekim'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 2 bin 500 metrekarelik alanda ziyarete açılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak amacıyla geliştirildi. Ekim ayından itibaren 15 bin kişi tarafından ziyaret edilen merkezde yaklaşık 150 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri bulunmakta. Ayrıca eğitim salonlarının, kimya ve fizik atölyelerinin olduğu merkezde çocuklarımızı bilimsel kampların, atölye çalışmalarının, bilimsel şovların yapıldığı yoğun bir içerik beklemekte.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi İlkeleri;
• "Bilime Dokunmak"
• "Yaparak & Yaşayarak Öğrenmek"
• "Dokunmamak Yasaktır"
• "Eğlenerek Öğrenmek"
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Hedef Kitlesi;
6-14 ve 14-18 yaşları arasındaki öğrenciler başta olmak üzere, 2-92 yaş aralığındaki toplumun tüm kesimi hedef kitlemiz arasında yer almaktadır.
Amaç
Bursa Bilim ve Teknoloji merkezini gelişimini sürdürülebilir hale getirmek toplumumuzun bilim toplumu haline dönüşmesine ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Müze Değil Merkezdir
Çünkü; müzeler geçmişe ait değerleri muhafaza edip geleceğe taşımayı amaçlar ve müzelerde Dokunmak Yasaktır!
Ancak Merkezler geleceği inşa etmeyi ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlar ve merkezlerde Dokunmamak Yasaktır!
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi; Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamdaki ilk örnek olarak tüm Türkiye'ye model olmayı hedeflemektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Recep Altepe önderliğinde ve sosyal sorumluluk bilinciyle yürütülmektedir.
Sponsorlar
Dünyada ve Türkiye'de en iyi örnekleri gözlemlendikten ve literaturü tarandıktan sonra BTM bünyesinde yer alacak deney düzeneklerine karar verildi. Mehmet Zorlu Vakfı ve BUSKİ başta olmak üzere birçok firma projeye sponsor oldu. Böylece BTM için gerekli olan deney düzenekleri yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere farklı firmalardan tedarik edildi.
BTM'nin oluşumuna sporsorluk desteği sağlayan firmalar:
• Mehmet Zorlu Vakfı
• Malcılar Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ
• Mega Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ
• İğrek Makina Sanayi ve Ticaret AŞ
• Şahinler Metal Makina Endüstri AŞ
• Sönmez Bustaş & Lojistik
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi geçmiş etkinlikleri